Din nou, despre NU

În ultima vreme m-am tot gândit  la Șirețel și la NU. Cu drag și cu tot sufletul. M-am întrebat dacă e loc de dat explicații sau de retezat așteptări, pentru că mie una îmi place să știu pe ce dau banii. Franc și verde-n față.
Aș putea să dau voce ore-n șir gândurilor mele despre CE ESTE povestea ce mi-a ieșit din minte și s-a așternut pe tastatură. Bucată de suflet și frântură de viață. Fiecare vorbă și fiecare idee a fost înainte prezentă-n universul meu și al familiei mele. E părerea mea și opinia noastră, îmbrăcate amândouă-n vorbă dulce. Înțelepciune culeasă de la oameni dragi care m-a atins și m-a schimbat.

Aș putea să dau voce ore-n șir gândurilor mele despre CE ESTE povestea. Despre ce vrea să dea mai departe și altora. Dar prefer să fiu succintă și să limpezesc apele. Să vă spun ce NU ESTE.

NU ESTE un manual pentru copii, gândit pentru părinți. Nu este o poveste cu gând de a-i face să scape de NU, să o audă și să le vină să-i facă vânt. Nu. Nu este. Nu este o poveste pentru ca cei mari să se simtă mai bine și mai în putere. Nu este nici o poveste în care NU e bau bau-ul cel rău. Pentru că eu una nu cred că NU-ul e rău. Un NU puternic are cauze. O fi pentru că au spus de prea multe ori DA? O fi pentru că-i distractiv și pentru că noi, ăstora mari ne sare țandăra când auzim? Și ce distractiv trebuie să fie pentru sfertul de om să vadă țandăra sărind… Povestea lui NU nu este cu gândul la copii ci mai ales la voi, cei mari. Oare cum să-l acceptăm și să nu-l vrem dus? Că oricum, de dus nu se va da dus…

Și așa cum a sintetizat un om drag mie, “nu e o carte indicată părinților care sunt alergici la NU”.

V-am făcut curioși?

P.S. Sursa mea continuă de inspirație în ale părințelii și mai nou, în ale poveștilor o găsiți aici. Luați și vă bucurați și voi.

12232766_922999321069756_2538439802686828439_o

Advertisements

2 thoughts on “Din nou, despre NU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s