Șirețel și NU

Am povestea asta-n minte de mult, foarte mult timp. Cam de pe vremea în care Ionuț al meu l-a descoperit pe NU și nu i-a mai dat drumul. Să fi avut vreo doi ani? Doi ani și două luni? “Ioane, ai mâncat, la culcare cu tine!” am spus eu așa ca de fiecare dată. “NU!” A venit răspunsul ca din pușcă. Primul lui NU. Evident, să-l îmbrățișez fericită, să mă bucur de noua etapă, ăstea au fost pe ultimul loc în gândurile mele. În sens invers, am început să mă lupt cu NU-ul lui, am sfârșit amândoi, toți trei, epuizați și supărați unul pe altul. Între timp am dat peste autorul meu de suflet, tatăl bibliei mele într-ale parentingului – măria sa, Jesper Juul și de atunci multe s-au schimbat. În gânduri, în atitudine, în relații.

Povestea lui Șirețel e doar prima dintr-o serie – sper eu, lungă. E pentru cei mici dar mai ales, ascultați ce vă spun eu aici, mai ales pentru cei mari. E cu tâlc și de mare ajutor – cine vrea să priceapă, va pricepe, sunt sigură!

Așadar (sunet de tobe): Mame de Poveste prezintă povestea Copilul care l-a luat pe NU în brațe, care vine-n săculeț alături de un NU negru, țepos dar pufos. Pentru că fiecare dintre noi are nevoie de un NU din când în când, nu-i așa? Prețul unui săculeț cu jucărie și poveste este de 115 RON*. Povestea este tradusă și disponibilă și-n limbile engleză și greacă.

“Șirețel Siretsubțire e un copilaș care locuiește cu părinții lui pe strada Bocancilor, într-o gheată veche dar îngrijită. Are aproape 3 ani, merge la grădiniță, ca toți copiii din orășelul Pantofilor și e, ceea ce părinților le place să spună tuturor, un copil cuminte. Chiar foarte cuminte. Exemplu de cumințenie. Știți și voi ce înseamnă asta: ascultă, se joacă-n liniște, nu e plângacios, nici supărăcios, mănâncă tot din farfurie și merge la culcare când i se spune. Un copil Șirețel cum nu e altul.
Până într-o bună zi când Șirețel l-a descoperit pe NU. Mic cât un ghem de ață neagră, țepos dar pufos, era ascuns după un sac cu jucării. Parcă aștepta să fie găsit. Șirețel s-a apropiat timid de el – mai văzuse ceva asemănător la mama-n brațe. Mai demult, când a încercat să pună pisica-n priză. Și parcă și la tata, atunci când a vrut să ude florile de pe covor cu stropitoarea. Șirețel s-a apropiat timid și NU i-a sărit în în brațe. Și acolo a rămas. Prima dată când i-a rostit numele cu voce tare, doamna și domnul Șiretsubțire au înlemnit. Apoi, încet, încet, Șirețel l-a mai spus o dată și-nc-o dată și de multe ori. De foarte multe ori pentru că era tare distractiv.”

* La care se adaugă taxe de expediere. Pentru București, livrarea este gratuită și se face… pe bicicletă 🙂

12211298_923719560997732_1551197669_o

12232766_922999321069756_2538439802686828439_o

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s